15.8.2024. 21:05
0
Komšić sa majkom Izeta Nanića položio cvijeće na turbe generala
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas boravi u Bužimu, gdje je prisustvovao obilježavanju 32. godišnjice formiranja 505. viteške brdske brigade.

Komšić je zajedno sa majkom Izeta Nanića Rasimom Nanić položio cvijeće na turbe generala Izeta Nanića i poginulih boraca-šehida 505. viteške brdske brigade.

Delegacije su obišle i Muzej-sobu 505. viteške brdske brigade;

Na Trgu Alije Izetbegovića održava se završna svečanost povodom 32. godišnjice formiranja 505. viteške brdske brigade (Trg Alija Izetbegović).

505. viteška brdska brigada, formirana u jeku rata u Bosni i Hercegovini, ostavila je neizbrisiv trag u odbrani zapadnog dijela zemlje, posebno na području Bužima. Brigada je predvođena legendarnim generalom Izetom Nanićem, čije je herojstvo postalo simbol otpora agresiji.

Godišnjica formiranja ove brigade služi kao podsjetnik na hrabrost i žrtvu boraca koji su dali svoje živote za slobodu domovine. Ovaj događaj okuplja preživjele veterane, porodice šehida i poginulih boraca i visoke državne zvaničnike kako bi se odala počast onima koji su se borili za slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.