16.8.2024. 14:36
0
Schmidt sa visokom delegacijom NATO-a: Moramo spriječiti nazadovanje reformi i biti jako oprezni zbog udara na državu
FOTO: x
Visoki u predstavnik u BiH Christian Schmidt objavio je da se sastao sa članovima visoke delegacije NATO-a. Kako je saopćeno iz OHR-a, glavna tema bila je sigurnosna situacija u BiH, ali i očuvanje teritorijalnog integriteta BiH.

"Veoma informativan sastanak sa visokom delegacijom NATO-a predvođenom pomoćnikom generalnog sekretara za politička pitanja i sigurnosnu politiku, Borisom Rugeom, koji je u prošlosti nekoliko godina radio u OHR-u, i komandantom NATO štaba u Sarajevu, brigadnim generalnom Matthewom Valasom", saopćeno je iz OHR-a.

Dalje se navodi da je visoki predstavnik istaknuo potrebu bliske međunarodne saradnje u BiH kako bi se spriječilo nazadovanje reformi i ojačao euroatlantski put BiH.

"Sigurnosna situacija u BiH ostaje stabilna, ali je potreban oprez kako bi se odgovorilo na stalne izazove protiv funkcionalnosti i autoriteta državnih institucija, kao i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Glavni prioritet međunarodne zajednice u regiji zapadnog Balkana je očuvanje stabilnosti i mirnog okruženja koje je pogodno za reforme i integraciju u Evropsku uniju", rekao je visoki predstavnik.

(Erna H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.