31.8.2024. 10:32
0
Apel zajednice u BiH bh. političarima: Palestinsko pitanje nemojte koristiti u predizborne svrhe!
Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini zahvalila se bosanskom narodu, vlastima, institucijama, zvaničnicima, nevladinom sektoru i svim građanima na podršci te pozvala sve, posebno medije i javne djelatnike da se suzdrže korištenja palestinskog pitanja u predizborne svrhe.

"Naša reakcija na učešće pripadnika cionističke vojske na AI summitu Kiss the future koji će se održati u Sarajevu 5-6. septembra 2024. godine je postigla svoj cilj: gostovanje poručnika agresorske vojske je otkazano.

Nismo niti u jednom momento sumnjali da je iko od organizatora znao i namjerno pozvao pripadnika cionističke vojske na AI summit Kiss the future, nego smatramo da je došlo do nenamjernog propusta.

Smatramo apsolutno neprimjerenim i nepotrebnim medijsko prozivanje organizatora, te korištenja patnje palestinskog naroda za stranačke obračune.

Umjesto toga pozivamo sve da podignu svoj glas protiv ubijanja civila i djece, protjerivanje stanovništva i zaustavljanje brutalne agresije na palestinski narod koji vodi cionistička agresorska vojska i fasisticka okupatorska vlada na čelu sa zločincem Natenjahu i njegovi pomagači", saopćeno je.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.