31.8.2024. 19:32
0
Općina Stari Grad bogatija za još jedno novo dječije sportsko igralište
FOTO: općina stari grad
Općina Stari Grad od danas je bogatija za još jedno, novo, dječije sportsko igralište. Zahvaljujući saradnji Općine Stari Grad i Gradske uprave Grada Sarajeva najmlađi stanovnici Ulice Safvet-bega Bašagića, ali i svi posjetitelji tog poznatog lokaliteta u blizini prostorija Mjesne zajednice Medrese, imat će mjesto za igru i razonodu.

Projekt potpune rekonstrukcije tog igrališta, vrijednosti od 150.000 KM, zajedno su realizovali Općina Stari Grad i Gradska uprava Grada Sarajeva. Općinski načelnik Irfan Čengić pohvalio je, na svečanosti otvorenja, saradnju i zahvalio Gradskoj upravi predvođenoj gradonačelnicom Benjaminom Karić.

- Ovo je jedno od prvih obećanja koje smo dali, na početku mandata. Iako nas je dočekao haos na sportskim igralištima u Starom Gradu, uspjeli smo zajedno sa KJKP Park rekonstruisati nekoliko igrališta te dati financijska sredstva osnovnim školama ‘Saburina‘ i ‘Hamdija Kreševljaković‘ da u potpunosti obnove školska igrališta. Spremili smo i projekte za sportsko-rekreacijske centre na Darivi i Kasarni "Mustafa Hajrulahović-Talijan", za to čekamo odobrenja, poručio je načelnik Čengić.

Inicijativa za realizaciju tog značajnog projekta potekla je od općinskog i gradskog vijećnika Vedada Deljkovića. On je, u obraćanju, zahvalio gradonačelnici koja je prepoznala značaj tog projekta i uložila sredstva i načelniku koji je krenuo u realizaciju odmah po preuzimanju mandata.

- Ovo igralište ulaganje je u našu budućnost, naše najmlađe. Važno je da im omogućimo sigurno i kvalitetno mjesto za igru i razvoj, naglasio je Deljković.

Gradonačelnica Karić poželjela je sreću svima koji će koristiti sadržaje, danas otvorene. Osim načelniku i vijećniku Deljkoviću, zahvalila je svima koji su doprinijeli realizaciji tog projekta.

Općina Stari Grad i Grad Sarajevo pripremili su za tu priliku poseban zabavno-sportski program, uz prisustvo velikog broja mališana. Čast da prvi zaigraju na novom terenu danas su imali mladi košarkaši iz Košarkaškog kluba BBY Stari Grad, pridružili su im se i prvotimci KK Bosna Meridianbet, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.