19.9.2024. 20:04
2
Forto o protivljenju NS-a rastu satnice radnicima u zdravstvu KS: "Nikada nećemo preći u populiste"
Predsjednik Naše stranke Edin Forto je komentirao odluku da se njegove stranačke kolege, premijer i dva ministra u Vladi Kantona Sarajevo, usprotive rastu satnice radnicima u zdravstvu sa 3,07 na 3,40 KM.

Forto uvjerava da je Naša stranka bila protiv zbog toga što su joj najbitniji pacijenti.

"Nikada nećemo preći u populiste i dijeliti pare pred izbore. Danas smo preglasani. Koalicijsko djelovanje je teško i javnost treba znati ko je ko i da sudi na osnovu jasnih stavova svih stranaka u koaliciji (NiP, SDP, Naša stranka). Čestitam premijeru Nihadu Uku i druga dva člana Vlade iz Naše stranke na hrabrom stavu. Ne bojimo se sindikata ni nepopularnih odluka. Radnici u zdravstvu su bitni, ali pacijenti su najbitniji", poručio je Forto.

Osim Uka, protiv povećanja satnice na 3,40 KM bili su ministrica pravde Darja Softić Kadenić i ministar komunalne privrede, infrastrukture i prostornog uređenja Bojan Bošnjak. U Našoj stranci su smatrali da maksimalan rast satnice može iznositi do 3,25 KM.

Podsjećamo da je Sindikat radnika u zdravstvu prvobitno tražio da se satnica poveća na 3,70 KM.

Ministar zdravstva Enis Hasanović (SDP) je ranije danas izjavio da je od samog početka bio uz radnike te da vjeruje da će se rastom satnice poboljšati radni uslovi, kao i zdravstvene usluge.

(Erna H.) 

EDIN FORTO
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.