26.8.2024. 11:58
0
Forto: Kantoni trebaju biti izuzeti iz procesa glasanja o Listi reformi
Ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto smatra da Listu reformi s kvalitativnim i kvantitativnim koracima za provedbu Plana rasta za zapadni Balkan treba poslati bez saglasnosti kantona, ali da tu odluku treba donijeti predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Forto je kazao za Fenu da Brisel još ima strpljenja za BiH, jer čeka da aktuelna vlast finalizira Reformsku agendu i pošalje Listu reformi, što je uslov za isplatu 70 miliona eura u okviru prve tranše Plana rasta Evropske komisije za zapadni Balkan.

Ministar je također kazao da bi sastanak predstavnika stranaka aktuelne većine na državnom nivou trebao biti održan do kraja augusta, ali da još uvijek ne zna tačan termin.

Forto je optimista da će vlasti četiri kantona, u kojima je na vlasti Stranka demokratske akcije i koji su spriječili usvajanje Reformske agende, shvatiti da to nije borba za BiH, već kockanje s njenom budućnošću.

"Ako kod njih i ne prevlada želja da se pomogne ljudima da žive bolje, onda će prevladati politički oportunizam, jer su, vjerujem, postali svjesni da im ovakvi potezi politički štete", ističe Forto.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.