3.9.2024. 14:23
0
Ministar Helez pohvalio pripadnike OS BiH za herojski čin spašavanja iz Jablaničkog jezera
Državni ministar odbrane, Zukan Helez, priredio je prijem za pripadnike Oružanih snaga BiH koji su pravovremeno reagovali i spasili posadu helikoptera OS BiH koji je nedavno pao u Jablaničko jezero.

Helez je istakao njihovu hrabrost, požrtvovnost i smirenost u kritičnim trenucima. “Pripadnici Artiljerijskog bataljona 4. pješadijske brigade djelovali su munjevito. Njihova obuka i trening su se isplatili u tim ključnim trenucima. Za manje od minute uspjeli su izvući posadu helikoptera i spasiti njihove živote. Ova nesreća je dokazala da su pripadnici Oružanih snaga BiH spremni reagovati na najbolji način, bez obzira na težinu situacije”, kazao je ministar Helez.

Također je naglasio da su upravo ljudi najveća snaga Oružanih snaga BiH. “Nesreće se događaju čak i u najorganizovanijim sistemima i najrazvijenijim zemljama, najsavremenije letjelice ponekad padnu. Unatoč svemu, mi nastavljamo raditi. Pripadnici Artiljerijskog bataljona 4. pješadijske brigade, zbog njihove hrabrosti i pribranosti, bit će novčano nagrađeni. Oružane snage BiH će i dalje biti podrška civilnom stanovništvu BiH,” zaključio je Helez.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.