4.9.2024. 12:22
0
Ramu Isaka novinarsko pitanje o udovoljavanju HDZ-u razbjesnilo: "Nikada nikome neću udovoljiti. HDZ ne može ništa dobiti jer je FUP policijsko tijelo"
Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, saopćio je Zastupničkom domu Parlamenta FBiH da Vlada FBiH povlači iz procedure dva zakona iz njegovog resora, ali nije objašnjavao zastupnicima zašto se Vlada odlučila na ovo. Međutim, žustro je komentirao pred medijskim ekipama ispred parlamentarne sale.

Iz procedure su povučene izmjene Zakona o policijskim službenicima i izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima, prenosi Faktor.

- Povukli smo s dnevnog reda zakone da vidimo šta to ne odgovara određenim zastupnicima i da vršimo, ako bude potrebe, određene intervencije - rekao je Isak. 

Na pitanje novinara da komentira navode da se izmjenama ovih zakona udovoljava HDZ-u, Isak je odgovorio: 

- Nikada nikome neću udovoljiti. HDZ ne može ništa dobiti jer je Federalna uprava policije (FUP) policijsko tijelo, nezavisna agencija. U policijskim agencijama ne može nijedna politička partija utjecati na bilo kakav način. Na poziciji direktora i zamjenika direktora FUP-a mogu samo biti policajci profesionalci - pokušao je Isak uvjeriti javnost. 

 
Ramo Isak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.