19.9.2024. 8:44
0
Mladi iz Sarajeva izlaze na proteste u subotu: Smatraju da ih je Vlada KS na čelu sa premijerom Ukom "prevarila"
U subotu, 21. septembra, u Sarajevu će biti održana protestna šetnja.

Protestna šetnja pod nazivom "Para ima kad se ne krade" će krenuti od Sebilja u subotu, 21. septembra, u 12 sati.

Kako navode organizatori, "protestna šetnja neformalne grupe mladih koji su 2023. prevareni od strane Vlade KS prilikom dodjele subvencije za kupovinu prve nekretnine."



Na Facebook stranici "Hiperprivilegovana kasta", koja je na Facebooku organizovala događaj stoji

"Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Nihad Uk iz Naša stranka radi sve po zakonu, kao i njihovi prethodnici. Izbori se bliže, svi nas bombarduju bombastičnim vijestima kako su oni dobri ljudi, promjena koja nam treba ali realnost je takva da su svi isti. Moramo tražiti alternative, do nas je."

Podsjetimo, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk je prije nekoliko dana definitivno objavio da neće doći do isplate dodatnih sredstava za mlade koji su ostvarili pravo na subvenciju.

"Vlada KS je pred kraj prošle godine isplatila puni iznos koji je u tom trenutku bio, a to je nešto manje od 5.000 KM. U ovu godinu smo ušli sa nezadovoljnim korisnicima tog programa. Na jednoj od skupština usvojena je inicijativa da se pronađu modusi da se isplati i drugi iznos kakav očekuju ti korisnici. U ovom trenutku nema finansijskih sredstava za to, ali ni zakonskog uporišta", rekao je tada Uk.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.