20.11.2023. 11:30
0
Šta znači amblem na košulji koju je Dino Merlin nosio na koncertu u Beogradu
Dino Merlin održao je drugi po redu koncert u Beogradu. On se u Areni prvo pojavio u šljaštećoj jakni, da bi se ubrzo presvukao.

Merlin je pred publikom pjevao u bijeloj košulji, na kojoj je imao zanimljiv detalj. U pitanju je cvijet ljiljan, simbol milosrđa i bezuslovne ljubavi, a povezuju ga i sa nadom i vjerom.

Ljiljan, poznatiji i kao krin, vjerovatno je jedini cvijet na svijetu koji u sebi objedinjuje vladarsko, dostojanstveno držanje, strastveni, gotovo opojni miris, a ipak uspjeva da zadrži i svoju urođenu nježnost i nevinost. Baš zbog ovakvih svojih karakteristika, ljiljani su oduvijek važili za simbol milosrđa i bezuslovne ljubavi. Pored očigledne ljepote kojom prosto zrači gotovo svaki predstavnik ove vrste, u direktnoj su vezi i sa nadom, vjerom, plodnošću i rađanjem. Zato i ne čudi što se upravo za ljiljan često koristi i naziv “rajski cvijet”.



Podsjetimo, Dino je drugi koncert u Beogradu započeo pjesmom “Da šutiš” nakon još nekoliko hitova, obrati se publici u prepunoj Areni.

– Svašta se u mom životu izdešavalo za ovih 8 godina koliko se nismo vidjeli, ali ono što je najljepše je to da sam postao dedo. Dedo Dino. I moja je želja da on bude dobar čovjek, da uvažava preference, da bude dobro sa svim ljudima iz svijeta, i ne znam iz kojeg razloga on baš voli ovu moju pjesmu "Ti budi daleko" – rekao je pjevač.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.