21.8.2023. 14:05
0
Komšije potresene nakon ubistva u Živinicama: "Sa njima sam sjedio, pio, nisam vidio nikakve trzavice. Nismo spavali cijelu noć"
Još jedan slučaj femicida potresao je Bosnu i Hercegovinu. U nedjelju u Živinicama muškarac je pucao u partnericu, a potom je i sebi oduzeo život.

Ekipa N1 je u Živinicama, gdje potresene komšije svjedoče o onome što su čuli.

“Iznenadio sam se, sa njima sam sjedio, pio… Nisam vidio nikakvih trzavica između njih”, govori mještanin, dodavši da itekako žali za ubijenom Tahirom, koja mu je, kako je rekao, uveliko pomagala da napravi vlastitu kuću.

“Uznemirena sam, nismo spavali cijelu noć. Tahira je kao komšinica sa svima dobra bila”, dodala je još jedna komšinica ubijene žene.

Podsjetimo, Tahiru Č. je njen partner Mevludin A. ubio na pragu njene kuće.

Do tragedije je došlo nedugo nakon što je i državu i regiju potreslo ubistvo Nizame Hećimović, koje je počinio njen nasilni partner, uživo to prenoseći na mrežama. Zbog toga su danas žene u Bosni i Hercegovini najavile da će, gdje god se budu nalazile u 16 sati, nakratko zastati. Protestovat će se u Srbiji, a to su već učinili i građani Hrvatske.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.