3.8.2023. 16:56
7
Donosimo detalje Kolegija Vijeća o stadionu Koševo: Mandić direktno pozvao Đozu da kaže zašto je glasao za rekonstrukciju stadiona
FOTO: Facebook
Prije nekoliko dana, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo otkrio detalje razgovora koji se odvijao na Kolegiju Vijeća, na kojem je između ostalog izneseno da Nogometni savez BiH ima namjeru da od Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase napravi nacionalni stadion.

"Nismo bili upoznati sa sastancima. Do predzadnjeg Kolegija vijeća na kojem je načelnik Mandić rekao da je imao sastanke, te da je razgovarao sa predsjednikom Nogometnog saveza i da je Novi Grad otpao, a da je dan prije toga do njega stiglo i pismo namjere iz NS BiH. Oni žele graditi nacionalni stadion. Mi smo bili malo iznenađeni, zašto se sve to pregovaralo bez rukovodstva vijeća, bez ijednog vijećnika, kada svi znamo da je tako da imovinom Općine Centar raspolaže Općinsko vijeće. Postavili smo par pitanja, načelniku se nisu svidjela. Konkretno sam ja pitao je li to znači da sada više neće biti Olimpijski stadion, on je kazao da je izvjesno da neće. Također sam ga pitao je li tačno da se neće više zvati "Asim Ferhatović Hase", on je kazao da je izvjesno da neće. Onda sam na kraju pitao je li to znači da više FK Sarajevo neće igrati fudbalske utakmice na ovom stadionu, on je samo kazao da Općina više neće imati ugovor sa Sarajevom, te će morati praviti ugovor sa Nogometnim savezom što je izvijesno da savez ne mora ustupiti ili napraviti ugovor sa FK Sarajevo na Stadionu Koševo. To znači protjerivanje Olimpijade, Asima Ferhatovića Haseta rahmetli i FK Sarajevo. ", otkrio je Sejad Đozo za Source. 

Zapisnik je došao i na adresu portala Source. 

Ono što navijači smatraju problematičnim jeste izjava Srđana Mandića, načelnika Općine Centar,  da se stadion više neće zvati Asim Ferhatović Hase. 





(Detalji iz zapisnika)

Načelnik se nakon toga oglasio saopćenjem u kojem navodi da su sve spinovi i podmetanja. 

"Poštovani navijači Sarajeva i svi oni kojima je naš klub u srcu,

NIKADA I NI SA KIM NISAM PREGOVARAO O PROTJERIVANJU NAŠEG SARAJEVA SA KOŠEVA, NITI O UKIDANJU IMENA STADIONA, NITI SAM IKADA IMAO NAMJERU TO UČINITI!

To je notorna neistina i spin kojim pojedinci iz opštinskog vijeća pokušavaju da me oblate i zavade sa vama", napisao je Mandić
, a saopćenje možete pročitati ispod. 



Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je za portal Source komentarisao navode navijača Sarajeva da ne govori istinu. 

"Moje saopštenje je čista istina. Nikada i ni sa kim nisam dogovorio istjerivanje Sarajeva sa Koševa. To uopšte nije bila tema. Međutim, pitajte gosp. Đozu zašto je 2019. godine glasao za regulacioni plan kojim je predviđena rekostrukcija stadiona koja podrazumjeva ukidanje atletske staze? Atletska staza je ono što stadion čini Olimpijskim? Sve drugo su spinovi, dezinformacija i neistine. Nikada nisam rekao da će Sarajevo biti protjerano sa Koševa. ", pojašnjava Mandić. 

Na pitanje s kojim se čelnicima pričalo, Mandić je potvrdio svoje navode iz saopćenja da se razgovaralo i sa ministrom Kenanom Magodom, tada aktuelnim načelnikom Starog Grada Ibrahimom Hadžibajrićem i načelnikom Novog Grada Semirom Efendićem. 

"Mi smo otišli najdalje, ali nikakva odluka nije donesena. Ako Đozo i većina u Vijeću misle da nam ne treba nacionalni stadion na Koševu i mogućnost da i Sarajevo igra na tom stadionu, neka glasaju protiv mog prijedloga i stadion će se graditi u nekoj drugoj opštini ili gradu. Ja ih pitam, ko će graditi stadion za Sarajevo? Gospodin Mirvić je odustao, Opština nema novca da sama finansira. Želim najbolje za Opštinu i grad. Želim evropski stadion i moj klub i moju reprezentaciju na jednom mjestu. Ako je to grijeh onda sam kriv.", kazao je Srđan Mandić, načelnik Općine Centar za naš portal. 

(Razgovarala: Erna Hadžić) 

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.