26.4.2021. 10:02
0
Najmoćniji govor sa sinoćnje dodjele Oscara: Htio sam da izvadim novac iz džepa, ali me je ona pitala da li imam cipele, to me je jako potreslo
Afroamerički glumac Tyler Perri, održao je moćan govor na sinoćnjoj dodjeli Oscara, nakon što je dobio nagradu za svoj humanitarni rad.

Perry je ispričao priču o ženi koja mu je zatražila pomoć prije sedamnaest godina. Kada mu je prišla ispred studija u kojem je tada radio, pomislio je da će tražiti novac.

"Htio sam da izvadim novac iz džepa, ali me je ona pitala da li imam cipele. To me je jako potreslo. Sjećam se da sam ja nekada bio beskućnik i da sam imao sam jedan par cipela koje su bile poderane na petama“, rekao je on.

Rekao je da je potražio par cipela u ostavi i da se ona sa suzama u očima zahvalila na divnom gestu. Ispričala je i da je mislila da će je mrziti zbog toga što mu je tražila pomoć.

"Pitao sam je kako mogu da je mrzim kada sam nekada bio kao ona?", rekao je.

Dodao je da je prije nego se probio u Holivudu živio u svom autu i tražio sebi slabo plaćene projekte da bi preživio. Majka ga je, kaže, naučila da ne mrzi nikoga.

"Naučen sam i ne mrzim nikoga. Odbijam da mrzim nekoga zato što ima tamnoput ten, ili je iz Meksika, ili je LGBTQ+ osoba, ili je policajac. Odbijam da mrzim nekoga zato što je Azijat“, rekao je on.

"Svako ko želi da se sa mnom nađe na sredini, dobrodošao je da mi se pridruži. Tu nailazimo na međusobnu toleranciju, ljubav i sreću. Tu se dešavaju promjene, u sredini. Za sve vas koji želite da se nađete sa mnom u sredini, ova nagrada je za vas“, rekao je on.

(Ajdin Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.