27.12.2023. 18:58
0
Znate li kako danas izgleda zvijezda kultnog filma "Sam u kući"?
Macaulay Culkin (43) se prvi put pojavio u srcima filmofila 1991. kada je imao samo deset godina u kultnom filmu. Od tada, više od 30 godina treperi po ekranima kao kontemplativno vrijeme.
U filmu Macaulay Culkin glumi dječaka po imenu Kevin McCallister koji slučajno ostaje kod kuće na Božić dok ostatak njegove porodice odlazi na božićni odmor. Ono što ostaje nezaboravno je fotografija blokbastera, na kojoj slatki plavušan lupa rukama po obrazima i vrišti.

Ali kako danas zapravo izgleda dječija zvijezda?

Kapa sa natpisom, tamne sunčane naočale i brada. Da li je glumac u posljednjem trenutku otišao u božićnu kupovinu?



Danas je glumac i sam otac i opušteno se šeta Los Angelesom za Božić noseći tatinu kapu i ružičaste kroksove. Culkin je ostao vjeran košulji s kariranim uzorkom i uživao je u stilu drvosječe tokom godina.

Filmsku zvijezdu svakako često prepoznaju na ulici, posebno za Božić, uostalom, kultni film trenutno se ponovo prikazuje na gotovo svim TV ekranima.

Da li bivša dječija zvijezda zapravo i danas ima koristi od kultnog statusa svoje bivše uloge? Od svega, Culkinova božićna blagajna više ne zvoni zbog njegovog uspješnog hita “Sam u kući”. Razlog: Njegov ugovor nije predviđao tantijeme ili druge iznose koji su prelazili njegovu tadašnju platu od 90.000 eura - vjerovatno zato što je još uvijek bio nepoznat kada se uključio u kasniji kultni film.

Uostalom, već je zaradio nevjerovatnih 4,1 milion eura za drugi dio, “Kevin sam u New Yorku”. Dobio je i nekoliko miliona eura za druge filmske angažmane, poput “Sam s tatom & Co” i “Richie Rich” - po 7,2 miliona eura.

Međutim, Culkin nikada nije bio svjestan svog bogatstva sve do 18. rođendana. Jednom je u emisiji Ellen DeGeneres otkrio da je dobio pristup svojim finansijama tek kada je postao punoljetan. A bivša dječija zvijezda očigledno može dobro da se nosi s njima: danas glumac kaže da svoje poslove doživljava kao hobi i prihvata samo ponude koje mu se zaista dopadaju.

(Ajdin B.)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.