5.1.2024. 18:54
0
Umro David Soul, čovjek koji je glumio legendarnog detektiva Hutcha
David Soul, glumac iz serije "Starsky&Hutch", preminuo je u 80. godini života, objavila je njegova supruga Helen Snell.

Glumac rođen u SAD-u, najpoznatiji po ulozi detektiva Kennetha "Hutcha" Hutchinsona u klasičnoj kriminalističkoj seriji "Starsky & Hutch", preminuo je u četvrtak okružen porodicom, piše BBC.

Snell je u saopćenju rekla:

- David Soul - voljeni suprug, otac, djed i brat - umro je jučer nakon hrabre borbe za život u društvu porodice pune ljubavi. Svijetu je pokazao mnoge izvanredne darove kao glumac, pjevač, pripovjedač, kreativni umjetnik i dragi prijatelj. Njegov osmijeh, smijeh i strast za životom pamtit će mnogi čije je živote dotaknuo.

Soul, koji je uz Paula Michaela Glasera glumio detektiva Davea Starskyja u američkoj TV seriji iz 1970-ih, također je bio poznat po ulogama u "Here Come The Brides", "Magnum Force" i "The Yellow Rose".

On i Glaser reprizirali su svoje uloge u remakeu "Starsky & Hutch" iz 2004. godine, u kojem su glumili Ben Stiller i Owen Wilson.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.