10.10.2023. 19:43
0
Ubijena unuka bivšeg fudbalskog selektora Izraela
FOTO: Profimedia
Ratnim strahotama u Izraelu nema kraja, a imena stradalih se samo nižu dok brojke rastu.

Palestinska militaristička organizacija Hamas napala je Izrael u subotu ujutro i ubila do sada više od hiljadu Izraelaca, a još kidnapovala i mučila. Među ubijenima se našla i Mai Naim, unuka nekadašnjeg fudbalskog selektora Izraela Shlomoa Scharfa.

Scharf je bio selektor od 1992. do 1999. godine i ostao je bez ljubimice koja je ubijena na zabavi u Beriju, sa koje je kidnapovano više ljudi.

Porodica je izgubila kontakt sa Mai prvog dana masakra i uprkos tome što je postojala nada da je ona živa, njeno tijelo je pronađeno nekoliko dana kasnije, a o svemu se oglasio i Maccabi Haifa, nekadašnji Scharfov klub.

„Fudbalski klub Maccabi Haifa suosjeća sa tugom bivšeg trenera tima Shlomoa Scharfa povodom informacije da je njegova unuka Mai Naim ubijena u masakru na jednoj zabavi u Raimu. Saučestvujemo u porodičnoj tragediji, naša srca su sa vama“, piše u objavi kluba.

Scharf je u dugoj i bogatoj karijeri radio u Hapoel Kfar Shalem, Hapoel Yehudu, Bnei Yehudu, spomenutom Maccabiju iz Haife, istoimenom klubu iz Tel Aviva i Hapoel Be'er Shevi. Završio je sa trenerskim poslom još 2000, a danas ima 80 godina, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.