13.10.2023. 8:47
0
Zmajevi večeras u Vaduzu jure pobjedu za samopouzdanje
FOTO: N/FSBiH
Fudbalska reprezentacija BiH večeras igra utakmicu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnik će u Vaduzu biti Lihtenštajn.

Bit će to prva utakmica na klupi Zmajeva za proslavljenog fudbalera Savu Miloševića, koji je nakon Mehe Kodre dobio priliku da vodi najbolju selekciju naše države. Za novog selektora nema nametnutog pritiska, jer mu je obećano vrijeme za uigravanje do baraža u martu sljedeće godine. Međutim, i njegovom prethodniku je bilo zagarantovano isto sve dok čelnici N/FS BiH nisu odlučili da Kodri uruče otkaz nakon samo dva meča.

Obje selekcije nalaze se u očajnoj formi. U posljedenjih pet mečeva Lihtenštajn nije osvojio niti boda, a jedini pogodak kojeg su postigli plod je eurogola upravo u Zenici, kada smo sa Lihtenštajnom igrali početkom septembra.

Naši večerašnji protivnici posljednji su na tabeli bez osvojenog boda i za očekivati je da tako ostane i nakon večerašnjeg ogleda protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

S druge strane, naša selekcija nije u mnogo boljoj situaciji. Iz šest utakmica imamo isto toliko bodova, premalo za selekciju koja ima ozbiljne ambicije da se prvi put ikada plasira na EURO. U posljednjih pet mečeva slavili smo samo jednom, upravo protiv Lihtenštajna, a osim rezultata Milošević će morati doći i do bilo kakve vrste igre koja ima glavu i rep jer je ona koju smo nekada imali, ma kakva bila, nestala nakon čestih promjena na selektorskoj poziciji.

Milošević ima problema u zadnjoj liniji, zbog povreda i otkaza, u prvom redu Anela Ahmedhodžića, koji se ni ovaj put nije pojavio na okupljanju.

Pobjeda naše selekcije bi mogla biti dobra za samopouzdanje pred meč sa Portugalom u Zenici i prvi korak za niz pozitivnih rezultata koji bi trebao biti krunisan odlaskom na EURO, navodi N1.

Utakmica na Rheinpark Stadionu počinje od 20 sati i 45 minuta.

(Mubina Lj.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.