29.8.2024. 12:23
0
Ništa od transfera: Salzburg stopirao prelazak Amara Dedića u Napoli?
Od transfera Amara Dedića u Napoli, kako sada stvari stoje, neće biti ništa, piše lokalni austrijski list Salzburger Nachrichten.

Nije tajna da reprezentativac Bosne i Hercegovine želi u Napoli, dogovorio je i lične uslove s italijanskim klubom, ali Red Bull Salzburg je stopirao transfer u ovom prijelaznom roku, tvrde Austrijanci.

U Salzburgu Dedića smatraju nezamjenjivim i previše važnim igračem za tim, s obzirom na to da može igrati na desnoj, ali i lijevoj strani.

Plasmanom u UEFA Ligu prvaka Salzburg je osigurao ogromnu zaradu pa je možda i to razlog zbog kojeg u finišu prijelaznog roka ne mora prodavati važne igrače iz svoje ekipe.

Navodno je Dedić u svom ugovoru koji važi do 2027. imao i izlaznu klauzulu, koja je istekla.

Podsjetimo, mediji su pisali da je Napoli za potpis reprezentativca Bosne i Hercegovine bio spreman izdvojiti 12 miliona eura, a da su Austrijanci tražili tri miliona eura više.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.