24.5.2016. 19:48
0
Piletina u lisnatom tijestu
Na sličan način možete pripremati i ostalo meso.
Potrebno:

2 komada pilećih prsa

500 g lisnatog tijesta

300 g šampinjona

1 poriluk

2 dl pavlake

0,5 dl bijelog vina

1 kašika senfa

2 žumanca

0,5 dl ulja

1/2 vezice peršina

mješavina začina

papar i kari

Priprema:

Prsa prerezati na pola, pa svaku polovinu zarezati po sredini kako bi se napravio džep za punjenje.

Šampinjone narezati na listove a poriluk na kolutove, pa peći na malo ulja i začiniti po želji.

Šampinjonima i porilukom napuniti unutrašnjost pilećih prsa pa pričvrstiti čačkalicom.

Punjenu piletinu začiniti karijem i mješavinom začina i peći na vrućem ulju sa svih strana dok ne porumeni. Iz piletine izvaditi čačkalice pa je ostaviti da se malo ohladi.

Lisnato tijesto razvući na debljinu od 2 mm i podijeliti na 4 dijela. U svaki komad lisnatog tijesta umotati jedan komad punjenog bijelog mesa.

Lisnato tijesto premazati umućenim žumancima, pa staviti u nauljenu tepsiju i peći dok ne porumeni.

Posebno pomiješati pavlaku, bijelo vino i senf, pa začiniti po želji. Pripremljenim umakom preliti pečeno lisnato tijesto.
(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.