3.9.2023. 15:52
0
Mundobasket: Srbija "isprašila" Dominikansku Republiku. U četvrtfinalu sa SAD-om ili Litvanijom
Srbija se u direktnom duelu protiv Dominikanske Republike pobjedom plasirala u četvrtfinale Mundobasketa - 112:79 (29:15, 27:20, 31:18, 25:26).

Srbija će igrati u četvrtfinalu Mundobasketa. U odlučujućem meču za plasman u nokaut fazu takmičenja izabranici Svetislava Pešića bili su fantastični, lako su opravdali ulogu favorita protiv Dominikanske Republike, o čemu najbolje svjedoči konačan rezultat.

Orlovi će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča Litvanija – SAD, taj duel će biti na programu u utorak, 5. septembra.

Što se tiče duela protiv Dominikanske Republike, gotovo da nije bilo dilema. Carl Anthony Towns, NBA zvijezda u timu reprezentacije iz Srednje Amerike, prednjačio je u rivalskoj ekipi, postigao je 12 od 20 poena Dominikanske Republike na startu meča.

Ali, tada je već Srbija imala veliku prednost, vodila je sa 36:20. I nisu se Orlovi na ovome zaustavili, nisu željeli da ponove grešku iz susreta protiv Italije, kad su također bili na ovolikoj distanci, ali su u posljednjoj četvrtini sve prokockali.

Do odlaska na poluvrijeme Srbija je uvećala razliku (56:35), a pred ulazak u posljednju četvrtinu imala je i ogromnih 34 poena prednosti (87:53). Tada više nije bilo nikakvih dilema u vezi pobjednika i putnika u četvrtfinale Mundobasketa.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.