22.11.2016. 16:10
0
Napravite sami prirodni dezodorans za pet minuta
Ako volite prirodne proizvode i kožu rado njegujete pripravcima koje ste sami napravili, onda će vas oduševiti ovaj jednostavni recept za potpuno prirodan dezodorans. Svakoj ženi je važno da joj dezodorans osigurava cjelodnevnu zaštitu, a upravo to će vam pružiti ovaj prirodni dezodorans.

Potrebni su vam:

6 kašika kokosovog ulja
¼ šoljice sode bikarbone
¼ šoljice gustoća (kukuruznog skroba)
Esencijalno ulje lavande ili čajevca
Prazna posuda s poklopcem

Kada se čuva na temperaturi ispod 20 stepeni kokosovo ulje postaje gušće, zbog čega odlično povezuje sve sastojke. Osim toga, djeluje antibakterijski i  pruža divan miris. Soda bikarbona je neizostavan sastojak jer upija neugodne mirise. Kukuruzni skrob ima odličnu moć upijanja i on će vas držati suhim. Esencijalna ulja će pojačati miris dezodoransa, a ulja lavande i čajevca imaju antibakterijska svojstva. Osim toga, lavanda je odlična u smirivanju nadržene kože nakon brijanja.

Postupak:

U posudi pomiješajte sodu bikarbonu i kukuruzni skrob
Dodajte kokosovo ulje i dobro izmiješajte
Dodajte dvije-tri kapi esencijalnog ulja
Smjesu prespite u posudu s poklopcem ili prazno pakovanje roll-on dezodoransa.
 
(ljepota.ba/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.