7.1.2024. 22:33
0
Nije prala kosu 152 dana, pa objavila video
TikTok influenserica Orim, koja na ovoj društvenoj mreži ima 1,2 miliona pratilaca, redovno objavljuje videosadržaje u kojima govori o biljnoj ishrani, te dijeli savjete za pravljenje prirodne kozmetike.

Njen video u kojem je prikazala kako pravi prirodni regenerator za kosu pogledan je skoro 27 miliona puta. Postupak je prost: šoljica sjemenki lana se prokuha u nekoliko decilitrara vode dvije-tri minute, ostavi da se prohladi oko sat i procijedi. Ne može jednostavnije, zar ne?

Međutim, nedavno je podijelila i recept za pravljenje šampona za suho pranje od mješavine aru praha i kakao praha. Ona je, naime, napravila video nakon 152 dana, za vrijeme kojih nije prala kosu, već koristila samo ovu mješavinu za pranje u prahu.

Kako kaže, kosa joj ne opada, skalp joj nije mastan ni ljepljiv, a nema ni perut, naprotiv - kad protrlja prstom, osjeti predivan miris kakaa. Recept je jednostavan - pomiješajte kakao i aru prah, koji možete da nabavite u bolje snabdjevenim radnjama zdrave hrane, te tom mješavinom trljajte kožu glave, piše 24sedam.rs.

Ovu je mješavinu nanijela na korijen kose pomoću četke za rumenilo i potom utrljala prstima. Ova jedinstvena formula ne samo da osvježava kosu bez upotrebe vode već ima brojne benefite, tvrdi ona.

Aru prah, poznat po svojim svojstvima da čisti, nježno apsorbuje višak ulja sa skalpa i kose, ostavljajući kosu svilenkasto mekom i sjajnom.

Kakao prah, s druge strane, dodaje volumen i blistav sjaj, dok njegov prefinjeni miris obavija kosu čarobnim aromama vruće čokolade.

Osim toga, njegova prirodna formula čini ga izvrsnim izborom za one koji teže zdravijem načinu života, njegujući kosu bez upotrebe štetnih hemikalija.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.