23.3.2024. 17:05
0
Čuveni doktor ne vjeruje u objavu o raku Kate Middleton: Tvrdi da se iza svega krije nešto drugo
Vijest da Kate Middleton ima rak jučer je odjeknula poput bombe. Princeza je rekla da joj je zloćudna bolest dijagnosticirana nakon operacije u siječnju te da su joj liječnici savjetovali da se podvrgne 'preventivnoj' kemoterapiji.
Ova vijest izazvala je različite reakcije diljem svijeta, a među onima koji  ne vjeruju u Kateinu priču o raku je doktor Jonathan Reiner, profesor medicine na Sveučilištu George Washington u Washingtonu.

On je tokom gostovanja kod Andersona Coopera na CNN-u u pitanje doveo Kateinu verziju događaja, rekavši da jedan detalj 'nema medicinskog smisla'.

Naime, prema njemu, izjava da je Kate Middleton rak otkriven tek nakon što je podvrgnuta velikoj operaciji nema smisla s medicinske tačke gledanja.

- Kad se ljudi podvrgnu opsežnim operacijama, obično više ne idu na 'eksploratorne operacije', svim tim operacijama prethode detaljne analize, ali i CAT i magnetska rezonanca. Dakle, da hirurški tim jako dobar uvid u problem, patologija bi to potvrdila - rekao je liječnik.

- Dakle, komad tkiva je uklonjen i ide direktno u patološki laboratorij često i tokom operacije. Ponekad rezultat, je li nešto kancerogeno ili ne, diktira daljnji tijek operacije. Stoga je vrlo vjerojatno da je kirurški tim prije operacije znao s čime se suočava, a to je potvrđeno i patološkim testiranjem tijekom operacije - rekao je.


Princeza od Walesa, nakon mjeseci šutnje, odlučila se jučer u 18 sati obratiti svijetu putem video poruke.

- Bili su ovo nevjerojatno teški mjeseci za cijelu našu obitelj, ali imala sam fantastičan liječnički tim koji se sjajno brinuo za mene, na čemu sam jako zahvalna - započela je.

- U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna. Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da je rak bio prisutan. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja - pojasnila je Kate.

(Ajdin B.)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.