4.9.2024. 11:20
0
Opozicija u RS traži krivca: Otkud zastava i himna Kosova u Istočnom Sarajevu? “Krivo je staro rukovodstvo…”
Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Živko Milijaš rekao je da je intoniranje himne i isticanje zastave Kosova na Balkanskom seniorskom prvenstvu u džudou u Istočnom Sarajevu propust starog rukovodstva Saveza.

Kako on kaže, staro rukovodstvo se i dalje lažno predstavlja, a za propust krivi i tehničkog organizatora prvenstva, džudo kluba Famos iz Istočne Ilidže.

Milijaš je za RTRS rekao da džudisti sa Kosova imaju pravo da se takmiče, ali ne pod zastavom i himnom jer BiH nije priznala Kosovo.

Tvrdi da je organizator trebao da se konsultira sa vlastima u RS o ovom pitanju. Sekretar Džudo saveza RS Dejan Ćup rekao je da je Balkansko seniorsko prvenstvo veliko takmičenje i da je trebalo da bude bolje organizirano.

Dvodnevnom Balkanskom prvenstvu u džudu u Istočnom Sarajevu, kojem su prisustvovali i predstavnici vlasti Istočnog Sarajeva, grada pokrovitelja, poslužilo je predstavnicima opozicije za žestoke kritike i optužbe.

SDS-ovom poslaniku u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Darku Babalju zasmetala je himna i zastava Kosova, kao i to što su ovoj sportskoj manifestaciji prisustvovali gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i kao i Babaljev kolega iz poslaničkih klupa Miroslav Vujičić (SNSD).

Babalj od Ćosića i Vujičića traži izvinjenje.

(Erna H.) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.