31.1.2024. 20:10
1
Lijepa vijest: Iran ukinuo turističke vize za Bosnu i Hercegovinu
Iran je saopštio da od 4. februara jednostrano ukida vize za 28 država kako bi oživio turizam u zemlji.

Kako navodi iranska novinska agencija IRNA, zamjenik ministra vanjskih poslova Ali-Reza Bigdeli naveo je da je direktiva o jednostranom izuzeću od viza za građane nekih država u turističke svrhe u Iranu proslijeđena nadležnim institucijama.

Istakao je da će se izuzeće od viza primjenjivati na 28 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), Bahrein, Uzbekistan, Tunis, Tanzaniju, Japan, Indoneziju, Singapur, Brazil, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Bjelorusiju i Indiju.

Dodao je da će državljani Indije od ovih 28 zemalja moći ući u Iran avionom bez potrebe za vizom, ali da će morati da dobiju vizu za ulazak preko kopnenih granica.

"Državljanima ovih 28 zemalja koji putuju u Iran u turističke svrhe neće biti potrebna viza za putovanje u Iran od 4. februara 2024. godine", rekao je Bigdeli.

(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.