4.8.2023. 13:41
0
Vučić: Šalite se oko sankcija, ali situacija je malo teža
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će Srbija nastaviti da ekonomski pomaže Drvar, Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo i Glamoč, s ciljem poboljšanja uslova života stanovnika ovih općina u Federaciji BiH.

Dodatno ćemo da uložimo novac u ove općine i sve drugo što možemo kako bi ljudi živjeli bolje, osjećali se sigurnije i da mogu da grade budućnost za svoju djecu - rekao je Vučić u obraćanju nakon što je sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom položio vijence na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti povodom obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u "Oluji" 1995. godine.

Veliki pritisci

On je naveo da su vremena teška i da je RS pod velikim pritiscima. Naglasio je da će Srbija uvijek biti uz narod u RS, ali i za Srbe u drugim zemljama.

- Nećemo tražiti ništa tuđe, ali nikada više nikome nećemo dozvoliti da progoni i ubija naše ljude, a da to ostane nekažnjeno. Trebamo da pokažemo poštovanje prema tuđim žrtvama, ali nemojte da nas tjerate da zaboravljamo srpsku djecu, nemojte da nas tjerate da zaboravljamo svoja ognjišta, da se odričemo svojih prezimena. U Jugoslaviji je prešutkivano o onome što se dešavalo u NDH jer time nismo nikoga izazivali. Kad ukažete na činjenice kažu vam da ste ratni-huškač - istakao je Vučić.

Ekonomsko osnaživanje

Najavio je ekonomsko osnaživanje RS i da će se ulaganjem novca stanovništvo osjećati sigurnije.

Osvrnuo se i na sankcije za zvaničnika RS.

- Slušam vas, šalite se oko sankcija i svega, dobro je da imate duh, ali situacija je malo teža, ali mi je jasno odakle Miletu nesalomivi odnos prema sankcijama i svemu drugom - zaključio.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.