13.3.2020. 9:05
0
Crkve u Rimskoj biskupiji zatvorene do 3. aprila
Sve crkve u Rimskoj biskupiji bit će zatvorene do 3. aprila kako bi se suzbilo širenje pandemije Covida 19, rekao je u četvrtak talijanski kardinal Angelo De Donatis, generalni vikar Rima.

"Do petka 3. aprila 2020. pristup crkvama" u Rimu i "uopšte mjestima bogoštovlja otvorenim javnosti zabranjuje se svim vjernicima", ističe se u saopćenju mons. De Donatisa.

Premda su mise i druga okupljanja već ranije ukinuti, crkve će biti otvorene za sve vjernike koji se  žele pomoliti.

"Napominjemo da smo odluku donijeli radi opšteg dobra", dodao je prelat podsjetivši na sve mjere talijanske vlade u borbi s pandemijom Covida 19.

Papa Franjo nosi naslov rimskog biskupa i u toj službi mu pomaže vikar, talijanski kardinal De Donatis.

Papa je u utorak pozvao sveštenike da se "odvaže izaći i poći u posjete bolesnicima" te "duhovno pratiti medicinsko osoblje i volontere".

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.