9.5.2023. 13:06
1
"Klovnovska armija": Društvene mreže ismijavaju Rusiju
FOTO: Twitter
Na Crvenom trgu u Moskvi se svakog 9. maja od 1945. godine održava vojna parada, a ovogodišnja je postala predmet ismijavanja na društvenim mrežama.
Predsjednik Rusije Vladimir Putin svake godine ulaže mnogo resursa kako bi pokazao vojnu moć svoje države. Ove godine, ipak, nije u tome uspio. 

Mnogi korisnici društvenih mreža primjetili su kako je ovo najkraća vojna parada u posljednjih nekoliko godina, a jedan detalj privukao je posebnu pažnju i komentare. 

Naime, umjesto višesatnog paradiranja tenkovima, ruska vojska je na ovom događaju pokazala samo jedan tenk, i to T-34 koji se koristio u Drugom svjetskom ratu. Da situacija bude gora, i ovaj tenk koji je učestvovao u paradi proizveden je u - Kharkivu, Ukrajina. 

Također, mnogi su primjetili da na ovoj paradi nije bilo avijacije. 

Ovi detalji o nekada masovnoj vojnoj paradi na Crvenom trgu postali su predmet ismijavanja na Twitteru. 

Tako su se nizali komentari: 'Najponižavajuća parada u historiji Rusije', 'Zar im je samo ovo ostalo?', 'Toliko je jadno da se ne mogu prestati smijati', 'Jedini tenk u glupoj ruskoj paradi', 'Klovnovska armija'. 

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.