22.10.2023. 13:22
0
Muškarac iz BiH ubio bivšu djevojku u Austriji: Ubijena je ispred svoje vile
FOTO: Viyana Manset Haber/OE24.AT
U austrijskom okrugu Gänserndorf ubijena je žena (33) u subotu ispred svoje luksuzne vile.

Kako javljaju austrijski mediji, tužna porodična drama dovela je do gubitka još jednog života u subotu, u Strasshof an der Nordbahn.

Naime, žrtva je upucana iz pištolja ispred svoje kuće nešto iza 13.30 u subotu. Osumnjičeni (35) porijeklom iz Bosne i Hercegovine se nakon zločina predao u policijsku stanicu u Deutsch-Wagramu i uhapšen je.

Žena je bila 33-godišnja austrijska državljanka, a počinilac je njen bivši partner. Njena porodica jugoslovenskih korijena vodi veliko hortikulturno preduzeće u Donjoj Austriji, javlja oe24.at. 

35-godišnji počinitelj je švedski državljanin porijeklom iz Bosne i Hercegovine i bivši partner žrtve. Inače, on je boravio u Beču i stoga je prijavljen na drugoj adresi u odnosu na žrtvu. Trenutno nema dostupnih informacija o motivu - mada se može pretpostaviti da je okidač za zločin bila svađa. Navodi se da je bilo nekoliko svjedoka zločina.

Mjesto zločina se nalazilo direktno na glavnoj ulici u Strasshofu, blizu ulaska u grad, u blizini porodičnih kuća. Policija je nakon prijave i dolaska na adresu opsežno opkolila ovo područje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.