12.3.2024. 20:59
0
Erdogan poručio izraelskim liderima: Ne mogu nas spriječiti da ubice nazivamo ubicama
FOTO: AP
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak je još jednom ponovio poziv na uspostavljanje nezavisne države Palestine, rekavši da je to jedini način da se plati dug prema ubijenoj palestinskoj djeci.

“Svi imamo dug prema ubijenoj palestinskoj djeci, a ovaj dug se može platiti samo kroz uspostavljanje nezavisne palestinske države”, rekao je Erdogan u obraćanju ambasadorima u Ankari tokom iftara.

Poručio je da će Turska i ubuduće nastaviti štititi palestinsku braću, kao što je to činila i do sada, napominjući da nikada neće pokleknuti pred tlačiteljima.

“Ne mogu nas spriječiti da ubice nazivamo ubicama. Izraelski čelnici moraju odgovarati za ubijene bebe u Gazi, umjesto da pokušavaju prikriti istinu o genocidu”, kazao je Erdogan i dodao:

“Oni koji ubijaju civile koji čekaju u redu za hranu ne mogu nam ništa pričati”.

Poručio je da će Turska nastaviti da pruža podršku Palestincima u skladu sa mogućnostima.

“Nastavićemo da povećavamo našu pomoć kroz naše zvanične institucije, opštine, fondacije i udruženja tokom mjeseca ramazana”, kazao je turski predsjednik Erdogan.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.