18.10.2024. 9:21
0
U Turskoj se prevrnuo autobus, poginulo najmanje šest osoba
Prema prvim izvještajima najmanje šest osoba je poginulo, a 25 je povrijeđeno kada se prevrnuo autobus s turistima u centralnoj turskoj provinciji Aksaraj.

Ministar pravde Turske Jilmaz Tunč, potvrdio je da je pokrenuta istraga, prenio je dnevnik "Hurriyet". On je rekao da trojica tužilaca rade na slučaju.

Svjedoci nesreće navode da je autobus išao velikom brzinom i da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom prije nego što se prevrnuo.

Guverner provincije Mehmet Ali Kumbuzoglu je naveo da je turistički autobus prevozio putnike iz zapadne provincije Balikesir u region Kapadokija, popularnu turističku destinaciju u centralnoj Turskoj.

- Povrijeđeni su hitno prebačeni u bolnicu. Istraga o nesreći je pokrenuta - rekao je on.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.