26.11.2023. 9:10
1
Selma Bajrami pokazala dvoglavog orla na nastupu, srbijanski voditelj Ognjen Amidžić kazao da bi trebalo zabraniti nastup takvima
Pjevačica Selma Bajrami, šokirala je srbijansku javnost kada je na jednom svom nastupu pokazala dvoglavog orla, a snimak sa nastupa ne prestaje da se širi društvenim mrežama.

Selma je nedavno bila gost u emisiji Ognjena Amidžića, koji se oglasio nakon incidenta:

– Da, pa vidi, nisam vidio snimak i mislim da bi najprije trebalo nju pitati zbog čega je to uradila i da je to najprije njena stvar – počeo je Ognjen i nastavio:

– Nije prvi put da se to dogodi, a onda voditelji nastave da ih zovu u emisije jer ti pjevači budu popularni, imaju neki veliki hit i to se tako zaboravi. Mi smo doveli u emisije Ninu Badrić koja je na svom koncertu pozdravljala Antu Gotovinu (najprije osuđen u Haškom tribunalu na 24 godine robije zbog zločina nad Srbima u akciji Oluja, a potom i oslobođen svih optužbi). Na ljudima je da donesu svoje odluke o tome da li će Selmu ponovo zvati u emisiju i na nastupe kod nas. Ono što nas umnogome razlikuje od drugih je to da mi uvijek prihvatamo sve, ne “udaramo” zabrane, dok druge države u regionu redovno zabranjuju naše izvođače i kada ima i kada nema smisla. I to je kompleksno pitanje koje vuče korijene još iz ‘90-ih.

Na pitanje da li bi trebalo da se takvima udari zabrana izvođačima koji su govorili i govore protiv Srbije, on je odgovorio:

– Ja jesam za to da nekada imamo čvršći stav i trebalo bi uspostavili neki standard preko kojeg nećemo ići. Vidimo da mi popustimo kada prođe vrijeme, kada se okolnosti promijene i kod nas počnu da nastupaju oni koji su nešto govorili, ali bi možda trebalo postaviti jasne standarde preko kojih se neće ići – zaključio je.

(Ajdin B.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.