2.9.2016. 21:15
0
Ovo su savjeti za bolji san
Bez dovoljno kvalitetnog sna možete zaboraviti na skidanje kilograma, odličan seks, zdravo tijelo i odmoran um. Nećete se moći koncentrirati na posao, na učenje, na seks, izgledat ćete neuredno, pospano i nezainteresirano. Da bi bili uspješni, lijepi i zdravi, morate se dobro naspavati! Nedovoljno sna može voditi raznim psihičkim i fizičkim poremećajima, od kojih je debljina jedan od najgorih!
Ishrana

Nema ljepšeg osjećaja nego se “pošteno” najesti pice ili masnih hambrgera pa sve to zaliti pivom ili nečim gaziranim, a potom se baciti na krevet.

Osim što ćete svoje tijelo kroz noć šokirati, nećete se naspavati! Ako ste baš gladni, probajte popiti par čaša vode prije spavanja da zavarate želudac. Ako već morate jesti, pojedite nešto bogato proteinima s jako malo ugljenih hidrata. Zdjela posnog sira s bobičastim voćem, bademima i orasima će biti puno bolji odabir. Takođe, bez alkohola i kafe iza 6 popodne!

Pravilno vrijeme

Nekad davno su se ljudi budili u cik zore, išli na spavanje čim se smrači. Danas je to umnogome drugačije ali kako bi svoje tijelo navikli na najbolji režim spavanja, probajte uvijek ići spavati u isto vrijeme. Vaše tijelo će brzo uloviti novi tempo jer mu je prirodan, a vi ćete prije posla imati više vremena da se pripremite, odmorite, vježbate, najedete se i ulovite rani start s dnevnim obavezama. Buđenje je u pola šest gospodo, a svjetla se gase u deset! Probajte!

Magnezijum

Ako ste u treningu, onda vam magnezijum nije stran dodatak ishrani. Popijte tabletu magnezijuma prije spavanja i ujutro ćete se osjećati bolje! Osim što se preporučuje starim ljudima, mladim ljudima takođe pomaže da im se tijelo odmori i regeneriše kroz noć. Pod magnezijumom ne smatramo da prije spavanja treba da popijete pola litre mlijeka. S time ćete jedino noć provesti u WC-u.

Ugasite sve ekrane

Mobilni telefoni, tableti, laptop računari koji skidaju filmove, led diode od linije i ostala svjetla treba da budu ugašeni. Vaš mozak reaguje na tu svjetlost jer smatra da je važno i neće se opustiti dok ta svjetla potpuno ne ugasite. Zapravo, najbolje bi bilo da spavate u totalnom mraku! Tek onda će tijelo se u potpunosti opustiti i iskoristiti noć za odmor. Ako vas je strah i imate noćne more, opustite se. Mi smo tu uz vas, a horror filmovi i te gluposti koje vas gnjave su sve izmišljotine bolesnih umova koji se nisu dobro naspavali!

Dobar jastuk

Jednostavno, na nekim stvarima u životu ne smijete štedjeti. Ako želite dobro spavati, dobar jastuk za koji euro više, biće najbolja investicija koju ste ikad učinili! Ako već nemate za skupe madrace na kakvima spavaju bogati i poznati, častite se bar jastukom!

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.