12.11.2024. 14:36
Sardine u limunu
Sardine uglavnom konzumiramo iz konzerve, ali one koje napravite sami su puno ukusnije, a nije ih teško ni pripremiti.
Sastojci:

600 g svježe sardine
100 ml maslinovog ulja
sok i korica 1 limuna
4 češnja bijelog luka
1 kašika bibera u zrnu
so

Za ovaj recept možete koristiti zaleđene sardine, a nećete pogriješiti ni sa svježim. U ribarnici zamolite svakako da vam očiste ribu i odstrane glave, ako već nisu.

U veću i dublju tavu, ulijte maslinovo ulje i odmah poredajte očišćenu ribu. Kada riba počne da se pržit dodajte debelo narezanu koricu limuna i krupno narezan bijeli luk.

Posolite po želji i ubacite crni biber u zrnu. Poklopite, smanjite vatru i krčkajte oko 15 minuta uz povremeno pomjeranje tave.

Sardinu poslužite uz krompir salatu ili svjež bijeli hljeb.
Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana