5.7.2023. 16:37
0
Unatoč Schmidtovim odlukama Dodik tvrdi da će potpisati zakone NSRS: Otkrio i kada
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da će kada prođu procedure potpisati zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

On je naveo da je stvar olakšalo to što je Klub Bošnjaka u Vijeću naroda povukao ranije donesenu odluku o pokretanju veta.

Podsjećamo, Klub Bošnjaka u Vijeću naroda odlučio je da povuče veto na Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH i Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske i na taj način otvorio je put da Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, potpiše ukaz o proglašenju ova dva zakona.

Odluka je donešena nakon što je prije nekoliko dana visoki predstavnik u BiH kojeg Republika Srpska ne priznaje Christian Schmidt saopštio da se poništavaju dvije odluke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

Takođe, donio je odluku o izmjeni Krivičnog zakona BiH kojim se nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH smatra krivičnim djelom.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.