31.5.2024. 14:13
0
U Sarajevu ekshumirani posmrtni ostaci osobe srpske nacionalnosti
Istražiteljica iz Posebnog odjela za ratne zločine koordinirala je rad ovlaštenih službenih osoba na sarajevskom groblju Bare prilikom reekshumacije posmrtnih ostataka nestale osobe iz 1992. godine, saopšteno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Provođenjem DNK analize sa velikom vjerovatnoćom utvrđeno je da posmrtni ostaci pripadaju P.S., osobi srpske nacionalnosti nestaloj na području Sarajeva 1992. godine.

Na ekshumaciji su sudjelovali članovi tima vještaka sudbene medicine, predstavnici Insitituta za nestale osobe (INO) BiH, kao i pripadnici policije MUP-a KS, koji su osiguravali lokaciju i vršili krim-tehničku potporu.

U saopštenju se navodi da će nakon procesa reekshumacije, posmrtni ostaci biti prebačeni u kapacitete groblja Miljevići u Istočnom Sarajevu, gdje će se vršiti dalja forenzička obrada i proces predaje posmrtnih ostataka porodici oštećenog.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.