7.7.2024. 13:56
0
Helez: Ministarstvo odbrane BIH nije dalo odobrenje za ulazak Vojske Srbije, ali zatražio sam interne provjere
Ministarstvo odbrane BiH nije dalo odobrenje za ulazak pripadnika Vojske Srbije na područje BiH, izjavio je za “Avaz” ministar Zukan Helez.

Nakon što je ranije član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio da ovakva dozvola nije stigla ni iz Predsjedništva BiH, u toku su provjere otkud vojnici susjedne države u defileu kroz Prijedor, koji je organiziran povodom obilježavanja godišnjice Bitke na Kozari.

"Ministarstvo odbrane nije dalo nikakvu saglasnost, a osim od EUFOR-a, zatražio sam i interne provjere unutar Ministarstva, da neko ipak nije na svoju ruku nešto uradio, a to su onda drastične kazne. Sve ćemo izvesti na čistac. Onaj čija greška eventualno bude utvrđena odgovaraće u skladu sa zakonom", kaže Helez za "Avaz".

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.