7.7.2024. 14:28
0
Mehmedović: Postrojavanje vojnika Srbije u BiH je zastrašivanje
Nema nikakve dileme da je Bosna i Hercegovina već duže vrijeme na meti specijalnog hibridnog rata od poznatih agresora sa ove strane Drine.

Defile pripadnika Vojske Srbije kroz Prijedor i to samo nekoliko dana uoči obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na genocid u Srebrenici sraman je i prijeteći akt i dio hibridnog rata protiv naše zemlje, naveo je Šemsudin Mehmedović, državni zastupnik i šef stranke Naprijed.

"Cilj ovog i sličnih poteza vlasti Rs i Srbije jeste izazivanje nestabilnosti, širenje straha i propagande s ciljem postizanja ratnog cilja rušenja BiH i njene podjele. Problem je u tome što, za razliku od 1992. sada nema organiziranog, sistematskog, narodnog i državničkog otpora i odbrane od specijalnog rata protiv BiH i njenih institucija.

Postavlja se logično pitanje ko je i zbog čega dao saglasnost i dozvolu da se pripadnici strane vojske postrojavaju i defiliraju teritorijem BiH? Kako je ta odluka donesena bez znanja javnosti netransparentno i ćutke? A, ako je to urađeno bez saglasnosti Predsjedništva BiH riječ je o direktnoj agresiji i narušavanju teritorijalnog integriteta BiH.

Zahtijevamo da se hitno pozovu na odgovornost svi koji su nadležni, da se utvrdi ko je i na osnovu čega dao saglasnost i kakva je pozadina svega. Postrojavanje stranih vojnika u ovim okolnostima nije ništa drugo nego zastrašivanje stanovništva BiH.

Da li je u pitanju strah vlasti Rs-a ili nešto drugo, ima da se utvrdi", poručuje Mehmedović.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.