25.7.2024. 15:35
0
Načelnik Općine Centar Sarajevo izdao nalog: Vatrogasci će svakodnevno snabdijevati pitkom vodom naselje Gorica
FOTO: općina centar
Po nalogu načelnika Općine Centar Sarajevo Srđana Mandića koji je ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Općine Centar članovi Vatrogasnog društva Bjelave svakodnevno cisternama vrše distribuciju pitke vode stanovnicima naselja Gorica.

Općina Centar Sarajevo će putem Civilne zaštite nastaviti distribuciju pitke vode za stanovnike naselja Gorica sve dok se problem ne okonča.

- Voda je osnovna ljudska potreba, i još jednom izražavamo žaljenje što se stanovnici sarajevskog naselja suočavaju sa nepotrebnim zatvaranjem vode cijelom naselju, te ponovno apelujemo na Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija da građanima obezbijedi nesmetano vodosnabdijevanje, a da naplatu starih dugovanja ostvari na drugi način, saopćeno je iz Općine Centar.

Iz Općine naglašavaju da je isključiva nadležnost i odgovornost za vodovodnu i kanalizacionu mrežu na Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija.

- Nedopustivo je da stanovnicima cijelog naselja Gorica voda bude isključena zbog dugovanja pojedinaca, naročito u vrijeme ekstremno visokih temperatura vazduha, navode iz Općine Centar Sarajevo. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.