20.8.2024. 18:32
0
Načelnik PU Trebinje o incidentu u Nevesinju: Pronađeno oružje koje nije legalno dostupno
Načelnik Policijske uprave Trebinje, Siniša Laketa, održao je vanrednu konferenciju za medije povodom sinoćnjeg incidenta u selu Zovi Do, općina Nevesinje.

Prema njegovim riječima, policija je bila primorana da neutralizira jednu osobu koja je pucala iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima.

Laketa je objasnio da su policijski službenici, nakon prijave, odmah stigli na lice mjesta, evakuisali mještane i opkolili kuću. Napadač je odbio pozive policije da se preda i nastavio pucati iz različitih vrsta automatskog i poluautomatskog oružja.

U trenutku sukoba, napadač je također aktivirao bombu prema policajcima.

“Ne možemo trenutno potvrditi da li je oružje bilo legalno, s obzirom na to da takva vrsta oružja nije dozvoljena za posjedovanje građanima,” dodao je Laketa. Također, naglasio je da se identitet napadača ne može utvrditi dok se ne završi uviđaj.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je izvijestilo da je dežurni tužilac zajedno s policijom izvršio uviđaj na mjestu događaja. Pronađeni su razni komadi oružja, uključujući ručni raketni bacač “Zolja”, tromblonske mine, ručne bombe, kao i više komada municije. Uviđaj je pokazao da je napadač ispalio više hitaca i aktivirao dvije ručne bombe. Povrede na tijelu preminulog potiču od eksplozivne naprave koju je napadač sam aktivirao.

Na kraju, načelnik Laketa je istaknuo da je sigurnost na području Nevesinja trenutno zadovoljavajuća.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.