26.8.2024. 9:24
6
Denisu policija MUP-a RS oduzela privjesak sa ljiljanima te dobio kaznu od 200 KM
FOTO: CH
I dalje traje netrpeljivost prema Bošnjacima koji prolaze kroz manji bh. entitet RS sa obilježjima Armije Bosne i Hercegovine ili Republike Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici MUP-a RS, po nalogu nadređenih, odmah zaustavljaju vozila sa ovim simbolima te vozače odnosno vlasnike kažnjavaju sa remećenjem javnog reda i mira odnosno sa novčanom kaznom u iznosu od 200 KM.

Sporni predmeti bivaju oduzeti.

Svoju neugodnost podijelio je Denis Hatić iz Gradiške koji živi i radi u Engleskoj.

“Priveden u policijsku stanicu gdje sam više od sat vremena sjedio dok su moji žena i trogodišnje dijete morali provesti u automobilu na 40 stepeni jer mi nisu dozvolili da ih odvedem kući pa da se vratim u stanicu.

Vozim Škodu Kodiaqa koji ima engleske tablice HAT1C što predstavlja moje prezime. Policajac nas je čekao ispred supermarketa. Kada smo izašli uzeo nam je lične podatke.

Građani su prijavili automobil sa tablicama Hatić da krši javni red i mir i da im smeta moja zastavica u automobilu koja je veličine 10×10.

Tretiran sam kao najveći kriminalac i ratni zločinac zbog zastavice na retrovizoru koju zovu “ratnom zastavom” koja provocira javni red i mir u Republici Srpskoj” – izjavio je Denis Hatić za portal Crna-Hronika.

Kako Denis tvrdi dobio je kaznu od 200 KM koju ako plati u roku od 8 dana, plaća samo 100 KM.

 
MUP RS
6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.