24.8.2024. 16:11
0
Iz rijeke Drine izvučeno tijelo dvanaestog migranta nastradalog u prevrtanju čamca
U mjestu Tegare kod Bratunca danas je pronađeno tijelo dvanaestog migranta nastradalog prilikom prevrtanja čamca na rijeci Drini.

Potvrdio je to vršilac dužnosti direktora Uprave Civilne zaštite Rs Boris Trninić, koji je pojasnio da su tijelo pronašli mještani, prenosi Srna.

- Pripadnici Civilne zaštite obilježili su mjesto na kojem je tijelo, a sada se čeka odluka da li će ono biti predato MUP-u Rs ili Srbije, koji će voditi dalju istragu - naveo je Trninić.

Čamac s migrantima, koji su ilegalno pokušali da pređu iz Srbije u BiH, prevrnuo se prije dva dana na rijeci Drini između Drlače kod Ljubovije i Orlice kod Zvornika.

Iz Policijske uprave Zvornik ranije je saopšteno da je od 30 migranata, koliko ih je čamcima pokušalo preći iz Srbije u BiH, njih 15 izašlo na obalu.

Iz Drine je izvučeno 12 tijela, među kojima i beba, za koju se pretpostavlja da nije starija od devet mjeseci.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.