1.9.2024. 8:36
0
Kćerka brutalno ubijenog Saše Kulišića nakon ročišta: "Jedino zlo ti je ostalo"
U Okružnom sudu u Doboju juče je odloženo pripremno ročište osumnjičenim ljubavnicima Draženu Lazareviću (19) i Andrei Kajganić (33), koji se terete da su 30. januara ubili njenog supruga Sašu Kulišića (45).

Na ročištu je bilo veoma burno, a Sašina kćerka Tamara Kulišić nakon suđenja oglasila se na društvenim mrežama, gdje nije štedjela uvrede na račun okrivljenih.

Naime, prvo je objavila fotografiju osumnjičenog Dražena Lazarevića sa lisicama na rukama, a potom dodala tekst u kome ga naziva "parazitom i monstrumom", zatim je uslijedila druga objava sa slikom na kojoj njena maćeha dolazi na ročište.

Suđenje je, podsetimo odloženo zbog štrajka advokata, a predsjednica sudskog vijeća navela je da okrivljeni treba da donesu odluku u narednim danima da li će sami angažovati branioca, ili će im sud dodijeliti nove advokate koji pristanu da ih brane usljed štrajka.

"Ovaj parazit, monstrum, a prvenstveno jedna obična plitka selja*ina bez mrvice sramote pun sebe prolazi pored nas uzdignute glave (koja je šuplja sa svih strana). Monstrum je očigledno previše gledao filmove pa samim ponašanjem dokazao i potvrdio da u njemu nema ništa ljudsko. 15 minuta uzdignute glave i opet u četri zida pognute glave", piše u prvom dijelu objave:

"Za porodicu od istog ovog monstruma mogu da poručim na vašem mjestu svako normalan od sramote ne bi izašao iz kuće, a kamoli se rasipao novcem moga oca."

Tamara Kulišić se zatim osvrnula i na ročište koje je odloženo zbog štrajka advokata.

"Onaj advokat koji prihvati da brane ove monstrume je prodana alava potencijalni psihopata kao i oni. I da vas podsjetimo bićete plaćeni novcem od mog oca jer ovi paraziti nemaju grama mozga da zarade sami. Što su i dokazali svojim hinjskim kukavičkim zlodjelom", navela je ona, a zatim je uslijedila i druga objava vezana za Andreu Kajganić:

"Ova spodoba, bednica, a prvenstveno teška seoska manipulatorka i potvrđeno psihopata. Bjednica ostala si bez svega, bez slobode, bez svega. Jedino zlo ti je ostalo, ostao do te mjere da nas pogledaš u oči i da se nekome smiješ. Ali i to zlo u tebi će te dokrajčiti, osušila su se, providi se kod kroz tebe. Ništa osim zla i manipulacije ne posjeduješ više."

Tamara je za "Kurir" da se niko ni u najluđim snovima nije nadao ovakvom zločinu.

"Ni jednog trenutka niko nije sumnjao da je moj tata ubijen. Kada smo saznali da je nađeno tijelo u šumi i da je u pitanju moj otac mislili smo da je greška. Ma mislili smo neko je pogriješio, ali smo kasnije ipak saznali da je to nažalost istina", rekla je ona tada za Kurir i dodala:

"Moj djed je išao da ga identifikuje, tada smo bili sigurni da je on, ali i dalje ne možemo da vjerujemo da se ovako nešto desilo. Tijelo mog oca bilo je u neprepoznatljivom stanju..."

Kako je tada ispričala, motiv ubistva po njoj je koristoljublje.

Inače, prema optužnici okrivljeni su ubistvo detaljno isplanirali. Kobne noći ubijeni je omamljen tabletama koje su mu sipane u limunadu, a kada je zaspao ljubavnici su došli u kuću i vezali ga tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica.

Tu su ga dokrajčili kada su mu zajedno nožem zadali ubodne rane nakon kojih Kulišiću nije bilo spasa. Zatim su ga skinuli, vezali za drvo, a potom pobjegli u iznajmljene stanove koje su prethodno uzeli.

Da se nešto čudno dešava primijetila je kuma žrtve i osumnjičene, koja je došla do njihove porodične kuće i vidjela da ih nema, a u kući su bili brojni krvavi tragovi, pa je ona pozvala policiju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.