11.9.2024. 13:44
0
HDZ o prelasku Stjepića u SDA: Planirali smo listu, nije se javljao
Na izbornim listama u Tuzli imamo priliku vidjeti imena nekoliko stotina kandidata i bilo kome od njih jako teško je isplivati na bilo koji način. Ipak, Božo Stjepić je u tome uspio.

Naime, on je na prošlim Lokalnim izborima bio član HDZ-a, dok je na ovim izborima, na listi SDA Tuzla. O Stjepićevom prelasku u SDA, oglasili su se iz tuzlanskog HDZ-a. U saopštenju za javnost navode da je Božo Stjepić isključen iz HDZ BiH na sjednici Gradskog odbora od 02.09.2024. godine nakon što je prekršio odredbe Statuta HDZ BiH.

“Aktivnosti Gradskog odbora na formiranju liste upućivale su na činjenicu da će Božo Stjepić biti na listi HDZ BiH jer je u zadnjih nekoliko godina bio aktivan član i član Savjeta MZ Ljubače ispred HDZ BiH. Budući da se pred sami istek roka za podnošenje listi Stjepić više nije javljao, bio je signal da se nešto događa. Naravno, da nitko nije očekivao da će promijeniti stranačku orijentaciju, a pogotovo da će se naći na listi SDA”, ističu iz GO HDZ BIH Tuzla.

Iz HDZ-a dalje navode da je Božo Stjepić i dalje je član Savjeta MZ Ljubače ispred HDZ BiH jer je u trenutačnim okolnostima nemoguće izvršiti njegovu smjenu budući da takvu odluku donosi većina u Gradskom vijeće Tuzla.

“Javnost treba da zna da je HDZ BiH u okviru svojih aktivnosti i rada kroz Savjet MZ Ljubače pokrenuo i realizirao niz važnih projekata za svakodnevni život kao što je rekonstrukcija ceste u naselju Markovići, Pavičići, izgradnja rasvjete na cesti prema naselju Suha, rekonstrukcija sportskog igrališta i Doma kulture i niz drugih. Uz to očekujemo i realizaciju nekoliko bitnih projekata u MZ Ljubače kao što je rekonstrukcija ceste u naselju Breze u dužini od 1200 metara. Gradski odbor HDZ BiH Tuzla bio je potpora idejama i aktivnostima koje je Božo Stjepić provodio proteklo vrijeme oko očuvanja kuglaškog kluba u kojem je jedno vrijeme bio na čelu, aktivnostima u samim Ljubačama kao i drugim sferama koje su se događale. Iz tog razloga nam je teško shvatiti ovakav potez, ali uvažavamo politički odabir svakog pojedinca”, ističu iz HDZ-a.

Iz ove stranke navde da čin prelaska Bože Stjepića ima svoju pozadinu, ali da to ostavljaju Stjepiću da pojasni javnosti.

“Gradski odbor HDZ BiH Tuzla vjeruje da će birači i stanovnici Ljubača prepoznati namjere pojedinaca i da neće podržati takvu vrstu političke trgovine. Kroz proteklo vrijeme u Gradskom vijeću Tuzla u kojem je nakon izbora 2020. godine petnaest vijećnika postalo „NEOVISNI“ svjedočili smo svim mogućim oblicima političke trgovine i zbog toga ne treba biti iznenađen da se takvi postupci i dalje nastavljaju”, navodi se u saopštenju GO HDZ BIH Tuzla.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.