27.8.2023. 11:13
0
Sergej Ćetković: Gledao sam u Dinu Merlina kao u Boga
Pjevač Sergej Ćetković već dugi niz godina je na muzičkoj sceni.

Prepoznatljiv je po ljubavnim pjesmama, ali i tužnim baladama uz koje publika umije da pusti po koju suzu. Sergej otkriva da je jednu od njegovih najpoznatijih pjesama “Pusti probleme” snimio kada je proživljavao težak period u životu.

- Pjesma je napisana u trenutku kada sam imao neke teške momente, neke velike probleme. Desila se kao neka poruka samom sebi, a ja iz dana u dan pokušavam da naučim nešto od sebe i svoje pjesme. Ponekad me to drži suviše kratko i onda se podsjećam svakih 7-8 dana- iskreno kaže Sergej i dodaje:

 - Treba slaviti svaki dan, a probleme gledati kao nešto što je rješivo. Kada pogledam oko sebe malo i kad vidim probleme koji su zaista problemi, onda čovjek treba da stavi prst na čelo i zapitati se: “Zbog čega se ja nerviram i zbog čega pravim sebi presiju u životu?”

Sljedeće godine ima dva povoda za slavlje. Pjevač će proslaviti 25 godina karijere, ali i godišnjicu braka sa ženom Kristinom sa kojom je usvojio dvije djevojčice Lolu i Milu.

- U sljedeću godinu treba da uđemo spremni za proslavu tih prvih 25 godina naše zajedničke muzičke karijere, jer smo publika i ja zajedno radili na tome. Nisam vodio evidenciju koliko se vjeridbi desilo na mojim koncertima, nikada nismo zapisali. Bilo je jako puno i vjeridbi i prosidbi. Do kraja godine ko zna koliko će još biti toga - priča Sergej i otkriva da nije prestao da osvaja svoju suprugu iako će sljedeće godine proslaviti 25 godina braka:

- Ja to činim svakodnevno, svakog dana u svakom pogledu je osvajam, evo već 25 godina. Iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena.

Kako kaže, društvene mreže ga ne zanimaju i ne trudi se oko njih mnogo iako ga prati veliki broj ljudi na društvenim platformama.

- Najmanje se bavim društvenim mrežama iako je to sad jako aktuelno. Trudim se da ne gušim ljude, ali i sebe jer kad uđeš u taj mod da si non stop aktuelan i želiš da podijeliš svoj privatan život i lične trenutke sa ljudima, onda shvatiš da više nemaš privatan život - kaže Ćetković za emisiju “Volim ljeto” i dodaje da je učešće na Eurosongu veoma bitno i velika životna škola za svakog umjetnika:

- Za nas umjetnike je to dobro iskustvo, predstaviti sebe, svoju muziku i svoju zemlju.

Kako naglašava, njegova najveća nagrada je publika koja ga obožava uz hitove koje pravi.

- Na početku karijere kada čuješ svoje ime na radiju ili kada vidiš sebe na televiziji, imaš neke leptiriće jer shvatiš da si nešto uradio. Aplauz i publika koja pjeva tvoje pjesme i citira tvoje stihove, to je najveća nagrada - zaključuje Sergej Ćetković.

Sergej se prisjetio svojih početaka, ali i prvog susreta sa regionalnom zvijezdom Dinom Merlinom.

- Kada sam bio dijete na čuvenim muzičkim maratonima na Pravnom fakultetu, tada smo kao najmlađa grupa bili tu da otvorimo sam muzički maraton. Imali smo prilike da sjedimo sa najvećim imenima, Dinom Merlinom, Crvenom jabukom i ne znam kime još, al uglavnom krem de la krem što kažu. Mi kao klinci smo bili tu i gledali u Dina Merlina kao u Boga. On je sjedio tu nekih sat vremena i sve vrijeme je pisao svojim kolegama da mu donesu čašu vode ili promijene repertoar, uglavnom nije nijednu riječ progovorio. Nama je to bilo čudno, ovaj čovjek ne priča - priča Sergej sa osmijehom na licu i dodaje:

- Shvatio sam da se on čuva za svoje nastupe.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.