8.6.2023. 15:13
0
Vještačenja, poligraf, ali bez rezultata i nakon 5 mjeseci: Ko je ubio Almira Raščića?
FOTO: Dnevni Avaz
Petomjesečna istraga koju vodi tužilac Tužilaštva BPK-a Mirsad Bilajac, a koja se odnosi na ubistvo bivšeg fudbalera iz Goražda Almira Raščića, još nije dovela istražitelje do počinitelja ovog zločina.

- Do sada je saslušan veliki broj svjedoka, a određeni broj osoba je podvrgnut poligrafskom testiranju. U proteklom periodu su urađena i brojna vještačenja, među kojima su i vještačenje žrtvinog mobitela, tragova sa lica mjesta, te obdukcija, pojašnjeno je za Oslobođenje u Tužilaštvu BPK-a. Navode da na istrazi rade brojne policijske agencije, te ističu da zbog istrage koja je u toku, ne mogu otkrivati više informacija.

- Istraga se provodi sveobuhvatno, u kontinuitetu te uz međusobnu saradnju kantonalnih, federalnih i državnih agencija za provođenje zakona, naglašavaju u Tužilaštvu.

Raščić je, podsjetimo, teško ranjen u napadu 13. januara ove godine, kada je ispred zgrade u kojoj je živio, dok se kretao prema automobilu na parkingu, upucan u glavu. O cijelom slučaju se veoma malo zna. Ono do čega su istražitelji do sada došli jeste to da je Raščić upucan iz pištolja tetejac, što je utvrđeno vještačenjem nakon što su pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra.

Obdukcija tijela navodno je pokazala određene tragove koji aludiraju da je ubica Raščića mogao imati i pomagače, ali takve informacije niko još nije potvrdio. Raščić je danima bio u komi, da bi deset dana poslije preminuo na KCUS-u. Tužilaštvo je tada umjesto pokušaj ubistva, počinjeni zločin okvalifikovalo kao ubistvo. Almir je igračku seniorsku karijeru počeo u Željezničaru, a 2007. je prešao u Zadar. Potom u Velež, a nakon samo pola godine postaje član Olimpika. 2009. prešao je u Goražde, a bio je član i ekipe Orašja. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.