1.2.2024. 17:35
0
Održan glavni pretres u predmetu protiv Ade Balijagića: Šta je poručio advokat Ajanović
U Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine danas je održan glavni pretres u predmetu ovog suda protiv optuženog Ade Balijagića, zbog krivičnih djela koje mu se stavljaju na teret, međutim, završne riječi nisu iznesene.

Tokom današnjeg ročišta među prisutnima su, osim sudija, bili tužilac Dragan Stupar, optuženi Ado Balijagić, advokati Petko Budiša, Belma Balijagić-Džuho i Mirnes Ajanović, te Faruk Balijagić.

Na današnjem saslušanju izneseni su novi dokazi, između ostalog i Akt Tužilaštva BiH od 18.01.2024. godine, gdje glavni tužilac Milanko Kajganić obavještava Faruka Balijagića, oca Ade Balijagića, da je protiv Amera Selaka, policajca koji je vodio postupak, u toku su dva otvorena predmeta protiv njega pred Tužilaštvom BiH i da su na ove predmete proslijeđeni i novi akti, odnosno nove krivične prijave protiv Amera Selaka.

Kako je istakao Ajanović, u drugom predmetu radi se o ometanju rada pravosuđa, a u vezi sa djelovanjem tadašnjeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića. Ostali dokazi koji su priloženi su 15 novinskih članaka i drugi članci, kao i oni članci neposredno pred optuženje. Ajanović je dodao da je Ado Balijagić kolateralna šteta, a u cilju političke osvete Faruku Balijagiću.

Podsjetimo, Adi Balijagiću na teret se stavljaju krivična djela ubistvo, teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi ili imovine, razbojništvo. Završne riječi zakazane su za 08.02.2024. godine. 

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.