19.1.2024. 18:56
1
Novi Netflixov film postao jedan od najgledanijih filmova svih vremena
Novi Netflixov triler o preživljavanju, "Society of the Snow", postao je jedan od najgledanijih filmova svih vremena na toj streaming platformi, samo nedjelju dana nakon izlaska.

Film je adaptacija istoimene knjige Pabla Viercija koja opisuje tragičnu avionsku nesreću u Andima koja se dogodila 13. oktobra 1972. godine.

Do nesreće je došlo kada su piloti počeli prerano da spuštaju avion jer su bili sigurni da su došli na odredište, iako je ono bilo udaljeno još 60 ili 70 kilometara.

Piloti nisu bili svjesni da se spuštaju u srce Anda, a nakon što se avion zabio u planinu, preživjeli su počeli tešku i neizvjesnu borbu za opstanak.

U avionu je bilo pet članova posade i 40 putnika koje su uglavnom činili članovi urugvajskog ragbi tima, kao i njihove porodice i prijatelji.

Od njih 45, 33 je preživjelo pad aviona, ali je više od polovine umrlo u narednim danima zbog povreda i hladnoće, kao i zbog lavine koja se jedne noći dogodila. Preživjeli su morali da jedu meso mrtvih ljudi zbog nedostatka hrane.

Avion 571 letio je iz Urugvaja u Čile i prevozio je urugvajsku mušku ragbi ekipu na utakmicu.

Preživjeli putnici su se morali držati rigoroznih mjera kako bi ostali živi, prenosi 24sedam.

(Sead M.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.