8.3.2024. 17:57
0
Na Netflix stigao šokantni dokumentarac: Tinejdžeri su bili fizički i psihički zlostavljani,
Dokumentarna serija The Program: Cons, Cults and Kidnapping debitirala je na Netflixu 5. marta, a već je na trećem mjestu najgledanijih.

Tako je iz top 3 izgurala serije Avatar: The Last Airbender i One Day.

Trodijelna serija istražuje šokantne događaje u Ivy Ridgeu, sada zatvorenoj školi za problematične tinejdžere. Seriju režira i pripovijeda Katherine Kubler, bivša učenica Ivy Ridgea, koja se godinama borila s traumom koju je doživjela dok je pohađala školu.

Škola je slovila za istaknutu i uglednu obrazovnu ustanovu. Roditelji koji su smatrali da su njihova djeca na krivom putu i da im je potrebna stroža disciplina poslali bi svoju djecu u Ivy Ridge. Ali kako Kubler objašnjava: "Ovo nije normalna škola."

Metode kojima se škola koristila bile su srednjovjekovne. Upisani tinejdžeri bili su fizički i psihički zlostavljani, podvrgnuti kažnjavanju čak i za sitnice, a moralo se osigurati i da se ne pobune protiv nastavnika, u čemu su pomogle metode kojima se služe kultovi, prenosi Index.

Roditelji su plaćali ogromne školarine, a poticalo ih se da ostave djecu u školi, čak i ako ih ona mole da im se dopusti povratak kući. Serija se obraća onima koji su preživjeli okrutni program Ivy Ridgea te pokušava razotkriti tko je odgovoran za šokantne zločine počinjene unutar zidova škole i ko je na njima profitirao.

Ako žudite za dokumentarcem koji će vas zaokupiti, svakako pogledajte The Program: Cons, Cults and Kidnapping.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.