20.7.2023. 15:13
0
Zabrana stupila na snagu: Nema više dijeljenja lozinki za Netflix
Stupila je na snagu najavljena zabrana dijeljenja lozinki na servisu za streaming internetskog videa Netflix s prijateljima i članovima porodice koji ne žive na istoj lokaciji kao i vlasnik korisničkog računa.

Zabrana vrijedi globalno, ali neće biti svugdje provedena na isti način.

U pojedinim dijelovima svijeta korisnici će moći nadoplatiti određeni iznos kako bi u pretplatu uključili jednog ili dva dodatna člana izvan matičnog domaćinstva.

BiH još nije među tim državama, zbog toga što je kod nas nedavno snižena pretplata na Netflix, a imamo i razmjerno nizak broj pretplatnika.

Netflix nas je time svrstao u istu skupinu kao i, naprimjer, Indiju, Indoneziju i Keniju.

Ako posuđujete nekome pristup Netflixu, moći ćete profile tih osoba prebaciti na nove ili postojeće korisničke račune.

Prema podacima iz Netflixovog pisma dioničarima, od maja ove godine su povećali prihode u svim regijama, a broj prijava nadmašio je broj otkazanih pretplata.

Tokom drugog ovogodišnjeg tromjesečja ostvarili su 8,2 milijarde američkih dolara prihoda i 1,8 milijarde. dolara operativne zarade.

Do kraja godine očekuju rast prihoda.

(Ajdin B.)

 
Netflix
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.